Кучето на Байдън отново ухапа човек в Белия дом

Свят
© ЕПА/БГНЕС

Кучето на семейство Байдън - Мейджър, отново ухапа човек в Белия дом, предаде Би Би Си. Това стана само дни след връщането му от обучение в Делауеър, където бе пратено след друго ухапване в президентството на САЩ по-рано този месец. Говорител на първата дама Джил Байдън каза, че ухапаният бил прегледан от медицинската служба на Белия дом и се върнал на работа.

Мейджър е по-младото от двете германски овчарки на сем. Байдън и първото спасително куче в Белия дом. Според говорителя Майкъл Лароса ухапването в понеделник станало, докато Мейджър „свиквал с новата обстановка и захапал някого, докато се разхождал“. Според Си Ен Ен ухапването станало на южната ливада на Белия дом, а пострадалият бил служител на Службата на националните паркове на САЩ.

Президентът Джо Байдън и съпругата му имат две овчарски кучета - Чемп, който е на 13 години, и тригодишният Мейджър. И двете кучета влязоха в Белия дом дни след встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари. След като Мейджър нападна на 8 март един от пазачите на Белия дом, кучетата бяха изпратени в семейния дом на президентската двойка в Делауеър. Говорителката на Белия дом Джен Саки обясни тогава, че медици са оказали помощ на пострадалия пазач и той не е имал нужда от лечение.

Източник: БНР

Още от Свят