Бившият лекар на Обама и Тръмп: Байдън не е добре

Свят

Бившият личен лекар на американските президенти Барак Обама и Доналд Тръмп Рони Джаксън изрази сериозни притеснения заради физическото и психическото състояние на президента Джо Байдън и смята, че истината за здравословното му състояние се крие от американците. За това съобщава американското списание Washington Examiner.

Джаксън коментира видеокадрите, на които 78-годишният Байдън се спъва три пъти по стълбата на президентския самолет, като отбеляза, че това е ясен сигнал за здравословни проблеми на ръководителя на САЩ. Байдън вече беше вицепрезидент в продължение на 8 години и много пъти се е изкачвал по тези стъпала, т.е. има опит.

Белият дом комично обвини вятъра за гафа на Байдън, но тъжният образ на 78-годишния човек, който се спъва безпомощно пред включените камери, предизвика много полемики. Още повече, че вече има подозрения за влошеното здраве на държавния глава на САЩ, като журналистите неведнъж бяха свидетели на това как Байдън бърка думите.

Доктор Рони Джаксън е убеден, че Байдън трябва да премине тест за оценка на умствените си способности, като тази препоръка лекарят направи още през февруари 2020 г.

„Като лекар в Белия дом аз видях каква физическа и психическа форма е необходима за изпълнението на тези задължения. В момента мога да ви кажа, че това как Байдън се крие от обществеността, е червен сигнален флаг. Нещо не е наред!“, написа в Twitter Джаксън.

Джаксън не е единственият лекар, който изразява загриженост за психическото и физическото здраве на Байдън. Той само потвърди опасенията на доктор Дейвид Шайнер, който беше личен лекар на Барак Обама в продължение на 22 години. След като се запозна с медицинското досие на Байдън за 2019 г., Шайнер заключи, че американският президент е „нездрав човек“.

Доктор Марк Сийгъл каза пред Fox News миналата седмица, че очевидно влошеното когнитивно здраве на Байдън би трябвало да предизвиква безпокойство.

„Не съм единственият, който повдига въпроса, че той няма пресконференции, както и за това, че той нарече вицепрезидента Харис „президент Харис“. И това се случва вече няколко пъти”, каза Сийгъл.

Според голяма част от американците президентът Байдън ще подаде оставка в близко бъдеще заради здравословното си състояние. Съгласно  Конституцията на САЩ президентският пост в САЩ ще бъде зает от неговия заместник, тоест от настоящия вицепрезидент Камала Харис.

Още от Свят