44-то Народно събрание вече е в историята

Депутатите изкараха пълния си мандат, нещо което не се е случвало от 2009

Новини

194 от общо 240 депутати отидоха на работа в последния работен ден на 44-ото Народно събрание. По предложение на лидера на "Воля" Веселин Марешки те станаха на крака и ръкопляскаха на лекарите, медицинските сестри и персонала в болниците, които са на първа линия по време на пандемията. В края на последното заседание, преди председателят Цвета Караянчева да удари последния звънец, в залата прозвучаха химните на България и на ЕС.

Този парламент ще се запомни с това, че започна мандата си в една сграда, а го приключи в друга. След дълъг и скъп ремонт бившият Партиен дом стана мястото, където се провеждат заседанията на НС. 44-то Народно събрание е първото, което успя да изкара пълния си мандат, нещо което не се е случвало от 2009 г. То е провело за изминалите четири години общо 487 заседания, на които са били приети 497 закона и са внесени 829 законопроекта.

Председателят на НС Цвета Караянчева призна, че всеки депутат ще отнесе различни спомени за изминалите 4 години.

"Скоро местата си ще заемат новите депутати, някои ще са ветерани, други за първи път ще седнат на депутатските банки. На бъдещите депутати ветерани да пожелаем да носят поуката от изминалите грешки, а на тези, които за първи път ще влязат тук, да пожелаем да не забравят обещанията си", каза тя.

Още от Новини