„Патриотите“ се разпаднаха окончателно

Новини

Коалицията „Обединени патриоти“ се разпадна окончателно, след като ВМРО официално обяви, че ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. От ВМРО са убедени, че ще успеят самостоятелно да се преборят за влизане в следващото Народно събрание, а листите им са отворени и в тях ще бъдат включени експерти в т.нар. гражданска квота. Организационният секретар на партията Юлиан Ангелов обясни мотивите за решението:

"Самостоятелното явяване на ВМРО е мотивирано от нашето желание на структурите на ВМРО и постигнатите резултати, които ВМРО направи на евроизборите и на местните избори. ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-тото и 44-тото Народно събрание, която беше увенчана с множество успехи."

Заместник-председателят на партията Искрен Веселинов обясни, че причината за раздялата с НФСБ не е конфликт, а резултат от настояване от структурите и нови стратегически цели, които си поставя ВМРО:

"Няма лоши отношения. Няма някакви напрежения или идеологически различия. Истината е, че ВМРО се развива и като цяло ние имаме една визия за развитие на патриотичното движение, което трябва да продължим сами. Сега ще положим усилия да превърнем ВМРО в една сериозна гражданска платформа".

По-рано през деня лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че партията му също ще се яви самостоятелно на изборите на 4 април.

Още от Новини