Ще останем ли да работим у дома и след Covid-19?

Новини

Въпреки добрите резултати и сравнително високата производителност на служителите си в домашна среда, повечето компании трудно биха приели възможността за бъдещо дългосрочно преминаване изцяло към хоум офис условия. Определено сред самите хора има привърженици и на двете възможности. Много от тях биха искали да се върнат към обичайната офис среда, но не са никак малко и тези, които намират своя комфорт при работата от вкъщи.
 
Всички пък изразяват надежда, че наближава моментът, в който ще се завърне нормалността и тогава въпросът ще бъде разгледан официално от ръководствата на компаниите.
 
Проучване на въпроса "Обсъждате ли в компанията ви възможността за дългосрочно преминаване към хоум офис?"

- 29% очакват всички да се върнат в офиса;

- 20% предвиждат комбинация от ангажименти в офис и от вкъщи;

- 16% споделят, че такъв въпрос въобще не е повдиган;

- 10% признават, че обсъждат активно възможността всеки сам да преценява къде и как да изпълнява ежедневните си задължения, според задачите си;

- 8% от хората пък споделят, че тази тема е обект на разговори, но все още само между колегите и не е разгледана официално;

Пандемията изправи бизнеса пред редица предизвикателства, които поставиха на изпитание всеки един от нас. Все пак, успяваме да се справим с тях, показвайки нашите гъвкавост и адаптивност. А, какво ще представлява нашето работно място в бъдеще? Нека оставим времето да покаже.

Още от Новини