Цветан Цветанов: Борисов иска да реализира мечтата на Първанов

Новини

В партия "Републиканци за България" има една червена линия - това са БСП, ДПС и ГЕРБ, защото за мен ГЕРБ и ДПС в момента са едно цяло. От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялостонто политическо говорене и да се промени статуквото, което има днес в България", заяви в започна своето участие в предаването "Офанзива" лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"Това, което ние си поставяме като цел за изборите е да бъдем в тройката на най-добре представилите се партии. Колкото и да Ви изглежда несериозно на базата на социологическите проучвания. Броят на депутатите ни ще зависи от това, колко формации ще вляат в следващото НС. Смятам, че ще бъдат 5 или 6 формации", влезе в ролята на политическа врачка бившият втори в ГЕРБ.

Цветан Цветанов коментира, че следващият министър-председател не трябва да бъде нито лидерът на ГЕРБ, нито на БСП.

"Трябва да бъде безспорна личност, с професионални качества. И от тази гледна точка трябва да се търси точно тази подкрепа, за да може да се очертае хоризонт, политики и реформи в България. Защото всичко останало пак ще вървим в тази спирала надолу и няма да отиваме нагоре", издекламира Цветанов, като влезе в обичайното си объркано говорене.

Една партия заявява, че е евроатлантическа в НС и това е ГЕРБ, но е само фасада, прокарвайки други проекти като "Турски поток". Транзитните такси няма да могат да изплатят вложените средства. От 2019 е факт, че когато гласуваш за ГЕРБ получаваш ДПС. Търсиха ме да подкрепим на балотаж в Исперих ДПС, но ние подкрепихме независим. Сега си губят позициите, там и в Разград", продължи с опорките и клишетата си Цветанов.

"Радев имаше доста тежък мандат, както беше и на Плевнелиев 2013. Имал съм много различия с Радев. Нито Радев, нито Борисов се справиха с това, което направиха последните 4 години. За политическа саморазправа се използват специализирания съд и прокуратура, каза Цветанов, който беше сред основните двигатели преди десетина години за създаването на такъв съд и прокуратура. Никой не говореше в управленската програма на ГЕРБ за АЕЦ "Белене". Той всъщност иска да реализира да реализира мечтата на Георги Първанов за "Големия шлем" за руските енергийни проекти, които трябва да бъдат реализирани в България", добави бившият втори в ГЕРБ.

А секунди след това Цветанов се обяви за изграждане на АЕЦ "Белене", с руски реактори и американска технология и гориво ...

Още по темата