Цветанов сложи бивши кадри на ГЕРБ за водачи на листи

Новини

Партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов изобилства от бивши кадри на управляващата партия, близки приятели на любителя на луксозни апартаменти и бивши кметове. Място в листите е намерила и парламентарната сътрудничка на Цецо. Това става ясно от публикувания списък на водачите в листите на "Републиканците" по места. Любопитното е, че Цветанов избяга от директен сблъсък с Бойко Борисов в лидерския 25 МИР в София и ще се пробва в Благоевград и Велико Търново, където ще му помагат на местно ниво приближените му Атанас Камбитов - бивш кмет и Даниел Панов - градоначалник на Търново.

Съобщаването на имената съвпадна с отцепването на депутата от ГЕРБ Владислав Николов, който ще оглави листата в родния си Плевен. Друг интересен водач е парламентарната сътрудничка на Цветанов Надя Бонева, която ще се пробва в Ловеч. В София област начело е Чавдар Маринов, уволнен от Десислава Танева зам.-министър, който е бил уволняван и от Държавен фонд "Земеделие" преди това. В Монтана четата Цветанова ще води бившият кмет на Лом Пенка Пенкова, а в Пазарджик – бившият кадър на АБВ Атанас Шопов.

Водачи на листите на Цветанов ще са и голяма част от бившите кметове и областни управители от негово време - във Варна е бившият кмет на Вълчидол Веселин Василев, във Видин - бившият градоначалник Огнян Ценков, в Габрово и Кърджали - бившите областни Мариян Костадинов и Илия Илиев. Приближената му Джема Грозданова, която беше депутат от ГЕРБ в 4 Народни събрания ще води листата в 24 МИР в София.

В списъка на "Републиканците" има няколко бивши кадри на службите, като най-известен е криминаленият психолог Тодор Тодоров (Враца), двама бивши спортисти - бившият национал по борба Милослав Методиев (Кюстендил) и бившият национал по волейбол Боян Йорданов, както и двама, свързани с медиите - бившият телевизионен водещ на БНТ Горан Благоев (23-ти МИР София) и бившият член на УС на БНР и БНТ, тясно свързан с икономоческите кръгове около Цветанов Виктор Серафимов (Бургас). 

Според публикувания списък Павел Вълнев е прокарал двама свои в листите - в Сливен ще се бори собственикът на транспортна компания в Чикаго Пенчо Недев, а в Перник бившият ни генерален консул в Чикаго Иван Анчев.

Kандидатите за народни представители на "Републиканци за България":

Благоевград - Цветан Цветанов

Бургас - Виктор Серафимов

Варна - Веселин Василев 

Велико Търново - Цветан Цветанов

Видин - Огнян Ценков 

Враца - Тодор Тодоров

Габрово - Мариян Костадинов 

Добрич - Севдалин Куцаров

Кърджали - Илия Илиев

Кюстендил - Милослав Методиев

Ловеч - Надя Бонева 

Монтана - Пенка Пенкова

Пазарджик - Атанас Шопов

Перник - Иван Анчев

Плевен - Владислав Николов

Пловдив - Христо Димитров

Пловдив област - Георги Пилев 

Разград - Димитър Стефанов

Русе - Ченко Сотиров

Силистра - Петко Чамов

Сливен - Пенчо Недев

23-ти МИР София - Горан Благоев

24-ти МИР София - Джема Грозданова 

25-ти МИР София - Боян Йорданов

26-ти МИР София - област - Чавдар Маринов

Стара Загора - Петя Станева 

Търговище - Иван Цонев

Хасково -Радостина Циркова

Ямбол - Георги Славов

Още по темата