ЦИК: Срокът за обявяване на изборните резултати няма да бъде нарушен

Новини

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров съобщи че срокът за обявяване на окончателните изборни резултати няма да бъде нарушен.
„Вероятно е 48-часовият срок да не бъде спазен особено за големите избирателни райони. Но четиридневният срок за обявяване на окончателните резултати няма да бъде нарушен“.
 
„През седмицата ще има варианти на тестови протоколи - интерактивни, за да може членовете на СИК, които искат да си проведат самообучение, да имат възможност за това. Повече обучение ще спомогне за улесняване на работата с протоколите“.добави говорителят на ЦИК Димитър Димитров. 
 
Той уточни, че има улеснения на Изборния кодекс, които е възможно да бъдат направени на следващ етап. И уточни, че протоколът за тези избори е максимално опростен в сравнение с предишни години.
 
В предаването „Неделя 150“ Димитров допълни, че до ден преди изборния ден списъците с карантинирани хора, които искат да гласуват с мобилна секция, ще бъде обновяван. Той обаче подчерта, че интересът в този аспект е слаб. 
„Изборите ще бъдат честни, открити, наблюдаеми. За това мога да поема ангажимент. Дали ще са нормално проведени, ще видим след изборния ден“. 

Още от Новини