Туристическият сезон ще бъде открит от 1 май

Новини

Туристическият сезон в България ще бъде открит от 1 май при спазване на противоепидемични мерки. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.
 
„Идеята ни е през този сезон да ние открием малко по рано сезона от първи май, което в условията на пандемия ни дава една възможност задължително да спазваме мерките, които са предписани от здравните власти. Те ще важат, включително и санитарно-хигиенните изисквания, но в крайна сметка предстоят така наречените майски празници. Там трябва да има една прогнозируемост, а именно забраната за хотелиерите, за туроператорите да могат да се предвидят конкретните пакети“, каза още тя.
 
"Обща европейска политика ще бъде участието и на България в т.нар. електронен зелен сертификат за пътуване", заяви здравният министър Костадин Ангелов и посочи, че  всеки един турист, който иска да посети страната, ще има три  възможности. „Едната е или да бъде ваксиниран, или да е прекарал заболяването и да има антитела, или съответно да има отрицателен PCR тест“, съобщи министър Ангелов.
 
Двамата министри придружаваха премиера Бойко Борисов, който посети днес обсерваторията в Рожен. Вчера тя вчера отбеляза 40 години от официалното си откриване, участва и в проект за над 11 милиона долара за радиотелескоп.

Още от Новини