Тошко Йорданов: Парламентът е „лицемерен“, Христо Иванов е виновен, че няма правителство

Новини
© БГНЕС

„Това е един лицемерен Парламент и ако някой носи персонална отговорност, че няма правителство, това е Христо Иванов“, обяви в декларация от името на група Тошко Йорданов от ИТН. 

"Този Парламент не излъчи правителство. Факт. Защо, защото всички политически партии в тази зала - ИБГНИ, ДБ, ГЕРБ, БСП ясно заявиха, че няма да ни подкрепят. ДПС мълчаха. Заради това няма правителство. Всички приказки пред камерите що се отнася до дясната страна на залата и БСП, че имаме общи цели и сме ги договорили, се оказа, че няма никакво значение, след като те искаха пероснален контрол върху бъдещото правителство. Този персонален контрол беше поискан от Христо Иванов", обяви Йорданов.

По думите му исканията на Иванов са станали пред 4 човека в стаята на ИТН. Според Йорданов двете комисии, които са успели да се организират, са били Правна и Бюджетна и ако не са били предсдателите от ИТН и това, кото е свършил 46-ия парламент, е нямало да бъде факт.

"Това е един лицемерен парламент, който стана ясен пред всички", посочи още Тошко Йорданов. Той изрази следващият парламент да бъде по-малко лицемерен. Председателят на ПГ на ИТН заяви, че президентът Радев ще спечели втори мандат, защото който се е изправил, срещу ГЕРБ - печели.

 

Още от Новини