Томислав Дончев: Никой не иска да управлява, а всички искат да ни критикуват (видео)


Проведохме честен и конструктивен разговор. ГЕРБ е първа политическа сила, а ние заявихме своята отговорност за съставяне на кабинет. Това заяви пред медиите след консултациите при президента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Обсъдихме предизвикателствата пред страната ни и следващото правителство, геополитическите отношения, както и Плана за възстановяване“, каза още Атанасова.

„Заявихме пред Радев, че сме готови да поемем мандата, а следващите дни ще стане ясен съставът на кабинета. България трябва да има бързи решения с оглед на сложните геополитически отношения близо до нас, пандемичната обстановка и икономиката. Ще търсим възможности за съгласие. Всичко е въпрос на разговори. Ще вземем мандата“, заяви предложеният за премиер от първата политическа сила Даниел Митов.

От ГЕРБ заявиха, че нямат данни кога ще им се предаде проектомандат за управление.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост Томислав Дончев заяви, че не е видял алтернативни текстове, а той като вицепремиер в оставка няма право да го внесе.

„Никой не иска да управлява, а всички искат да ни критикуват – това е странно. Ако не му стигат двама-трима народни представители, ще подкрепим правителство на ИТН. Правим това, за да има стабилно правителство“, допълни Дончев.

От ГЕРБ ще изчакат ден-два, но най-вероятно ще върнат мандата, ако нямат подкрепа, като не искат да бавят процедурите допълнително.

Още от Новини