Стефан Софиянски похвали свата си Васил Божков

Новини

"Божков е човек с възможности и със способности, доказани и съм сигурен, че идеите му са добри. Бариерата да не сме с Божков на тези избори е позицията ни, че не можем да си правим семейни партии". Това заяви пред БНР Стефан Софиянски, основател на Съюза на свободните демократи (ССД). Така бившият служебен премиер и кмет на София, чиято дъщеря Ива е омъжена за сина на Васил Божков – Антон, подкрепи сват си за изборите на 4 април.

Явяването на партията на Васил Божков "Българско лято" на изборите с мандатоносител "Българско национално обединение" е аналогично с появяването на Симеон Сакскобургготски на българската политическа сцена преди години, смята Софиянски. Вчера стана ясно, че партията на Георги Георгиев – Готи предоставя 100% от своите листи на хората на Божков.

Според Софиянски "Българско лято" има шанс да влезе в парламента:

"Хората, които са декларирали, че няма да гласуват, а те са мнозинство, в момент на мобилизация ще търсят хора с доказани възможности".

Коалицията между Свободните демократи и Съюза на комунистите е грешка. Най-вероятният изход е да напуснем и да не участваме в изборите. Всяка грешка се заплаща. Стремят се технически и юридически да преформатират коалицията в оригиналния състав, в който са водени преговорите,коментира още Софиянски.

Още от Новини