Спрян е токът към шахтата, където загина 16-годишно момче

Новини

"Шахтата, където загина 16-годишно момче в столицата преди дни, е обезопасена, като токът, който се подава към съседните обекти до мястото на инцидента, е спрян, съобщиха от Столичната община.

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов отново отказа коментар, като заяви, че ще изчака проверката на прокуратурата по случая.

Очакват се резултатите от проверката на Столичната община по случая. За БНР професор Иван Миленов, инженер във ВТУ "Тодор Каблешков" заяви, че в случая има нарушения на всички нормативни документи по електрозахранването:

"Това е предпоставка да се случаят нещастия, дори и по-големи. Отговорността кой носи, трябва следствието за установи. Но тук според мен отговорността е на няколко души, защото има редица нарушения – за обектите, дали са законни, кой е разписал разрешителните им, това значи, че този, който е подписал разрешителните е или некомпетентен или подкупен – как не може да се контролират нещата? Това са някакви оправдания сега, които се чуват в общественото пространство", заяви проф.Миленов.

Още от Новини