Според СЗО няма причина за съмнения в АстраЗенека

Новини

Световната здравна организация обяви днес, че няма причини да се спира използването на ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека" заради опасения от образуване на тромби, предаде АФП.

"АстраЗенека" е отлична ваксина, както и останалите използвани ваксини", заяви говорителката на СЗО Маргарет Харис пред репортери.

 

Световната здравна организация не може да потвърди информацията, че ваксината срещу COVID-19 на компанията "АстраЗенека" може да увреди човешкото здраве. Това заяви днес в ефира на радио "Ехото на Москва" Мелита Вуйнович, представителка на СЗО в Русия.

 

"СЗО проучва има ли връзка между ваксинирането и случаи на влошаване на здравето. За момента нямаме доказателства, че описаните случаи са предизвикани от ваксиниране с "АстраЗенека", каза Вуйнович.

 

Д-р Вуйнович смята, че въпреки спада на заболяемостта от коронавирус, трябва да продължи спазването на всички противоепидемични мерки, за да бъде избегнат нов подем на пандемията.

 

"Спадът върви добре. Но той трябва да се следи, защото броят на имунизираните не е достатъчен", коментира тя.

 

В същото време обаче белгийските здравни власти потвърждават, че граждани отказват да бъдат ваксинирани с препарата на "АстраЗенека" след последните новини за случаи на тромбоза, съобщиха местни медии.

Още по темата