София остава отворена, засега

Фандъкова: Не се налага затваряне на детските градини и спиране на учениците от 1 до 4 клас

Новини

Не се налага да бъдат въведени по-строги противоепидемични мерки в София. На този етап не се налага затваряне на детските градини и спиране от присъствените часове  на учениците от 1-ви до 4-ти клас на територията на София, макар и да сме в лилавата зона на картата, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя направи инспекция на строителни дейности в 28 СУ "Алеко Константинов".

Фандъкова посочи, че броят на новозаразените в столицата се движи плавно, което предполага и гъвкави действия при налагането на противоепидемични мерки.

"Ще следим, разбира се много внимателно ситуацията", категорична беше тя.

По думите й има 24 градински групи под карантина и десет яслени групи от общо над 1 600 групи в общинските детски градини. Две детски градини са затворени поради заболели служители и учители, като и двете са в район "Овча купел", а също така и едно училище, това e 100-но училище в район "Сердика", отново заради заболели учители.

Не се предвижда и затварянето на молове и фитнеси, коментира още Фандъкова.

Леглата за болни от коронавирус в общинските болници са почти изцяло заети, но уверението е, че ще бъдат разкрити още такива, за да се посрещне новата вълна на заболяването, уточни кметът.

Още от Новини