Собствениците на заведения плашат с протести

Новини

Собствениците на заведения са готови на протести против готвеното поредно затваряне на техните обекти, които подновиха работата си едва преди две седмици. Диалог между здравните власти и собствениците на заведения отново няма и при предстоящото затягане на противоепидемичните мерки в София и на много места в страната.

Новите ограничения не са обсъждани с бранша, нито пък възможностите за компенсации при евентуално затваряне. Но едно е ясно, каза Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

"При всички случаи няма да го приемем толкова мирно, както беше досега и както правихме концерти и т.н. Явно не разбраха, че бяхме доста добронамерени, но това друг път няма да се повтори".

Запитан дали намеква за протести, Коларов отговори:

"Естествено. Поредното затваряне на заведенията ще остави без работа не само собствениците и персонала, но и свързаните фирми – доставчици, поддръжка и охрана. Освен това ограничения на регионално ниво означават липса на мерки за подкрепа. Те сега искат да ни затворят локално, както го направиха миналата година – да не затвори министърът на здравеопазването, да затворят местните РЗИ-та, за да не можем ние да не получаваме нищо", каза Коларов.

Още от Новини