Сложиха край на ерата Бъчваров в КЗП

Времето на Бъчи приключи

Новини

Времето на Бъчи – приключи – така от няколко дни се поздравяват собственици на хотели, заведения и търговски вериги. Всички по веригата, притискани от несменяемия с години Главен секретар на Комисията за защита на потребителите, са доволни и щастливи, че вече ще могат да работят спокойно, без да бъдат изнудвани, „натискани“ и сексуално атакувани.

Вижте част от материалите

По информация на Буревестник, Дисциплинарният съвет на КЗП се е самосезирал заради различните публикации в медиите и проверки на прокуратурата и е внесъл предложение до Председателя на Комисията Иван Бъчваров да бъде освободен дисциплинарно. Стоил Алипиев е приел становището на Дисциплинарния съвет и сега всички чакат Главния секретар да се завърне от дълги болнични, за да му бъде връчена заповедта.

Сред мотивите за освобождаването са редица административни проблеми, които са в юрисдикцията на Бъчваров, пропуски в отчетността и контрола, нарушения в работния процес, нарушения в контролната дейност и не на последно място – проверките на прокуратурата по различни сигнали. От няколко месеца тече и проверка на ДАНС, която трябва да установи ролята на Иван Бъчваров при пробива в информационната система и в системите за сигурност в КЗП. Тогава, според данните на разследващите, по разпореждане на Главния секретар и един от членовете на КЗП, се стигна до срив в системите и до ситуация, в която Комисията остана без сайт, без електронни пощи, без възможност потребителите да подават сигнали и жалби онлайн.

ДАНС и ГДБОП влизат в КЗП

Самият Бъчваров повече 3 месеца е болнични заради … обрив. Явно за да избегне Дисциплинарния съвет си е измислил алергия. Но заради алергия лекарите не дават повече от 14 дни болнични, като болестта не предполага и постъпване в лечебно заведение. Дали Бъчваров лежи в болницата или не е стъпвал там - е работа на други органи да проверяват.

Опасни връзки

Въпреки че близо няколко месеца Иван Бъчваров лекува обрив служители на Комисията често го забелязват в кабинета му, внасял и изнасял документи, разпореждал се коя преписка и жалба как да бъде решена. Сега обаче на тази порочна практика ще бъде сложен край. По наша информация в следващите дни и седмици на Дисциплинарен съвет ще бъдат подложени и част от директорите в Комисията.

Още от Новини