След COVID-19 Младен Маринов се пуска в депутатската битка

Новини

"Останах си малко вкъщи. Имах време да осъзная, да си преброя приятелите. Получих обаждания от колеги, съученици от Пазарджик. След това се сблъсках с COVID-19 и разбрах колко непредвидимо е това заболяване". Това каза в телевизионно интервю бившият вътрешен министър Младен Маринов. Той сподели, че премиерът Борисов е предложил кандидатурата му и са провели разговор за влизането му в листите на ГЕРБ като кандидат-депутат.

"Смятам, че на тази възраст, на която съм аз и разбирам от проблемите на хората, ако вляза в НС ще продължа да надграждам", каза още Маринов.

Той обясни и защо му се наложи да подаде оставка като вътрешен министър:

"Случаят всички го знаете. Имаше сериозно напрежение върху полицаите и политиците. Министърът е политическа фигура и трябва да поема отговорност. Отговорност за това, че има напрежение срещу полицията и министерството. Като отговорен човек подадох оставка. Все още имаше много емоция и се създаде напрежение. Не исках да се атакуват полицаите, които работеха на терен, защото си свършиха работата. Ако бяхме допуснали групите да се сблъскат, щяхме да допуснем последици. Аз не смятам, че полицията допусна грешка", каза бившият вътрешен министър.

Той каза още, че няма партийно членство на ГЕРБ и никога не е бил част от партии.

"Залагам на професионализма си и няма значение дали съм част от партия. Влизам от гражданската квота и мисля да заложа на собствената си експертиза. Не съм член на ГЕРБ и не съм мислил по този въпрос. Няма как да ме видите в системата, защото се пенсионирах. Министърът е политическа длъжност и още моментът, в който престанах да бъда главен секретар, напуснах МВР. Това са 28 години служба", допълни Маринов.

На въпрос дали е бил министър на ДПС, Маринов категорично заяви че това няма как да е така, тъй като когато го избираха за вътрешен министър именно ДПС гласуваха против него.

"Чувал съм толкова неща за мен и времето когато бях в "почивка" чух още много глупости. Не мога да си представя работата ми като депутат. Тук има много омраза, трябва да говорим за борба на идеи. Трябва да продължим това, което правим. Ще се говори за програми, нека влезем в предизборната кампания. Аз имам една нерешена задача - трябва да обърнем внимание на обучението. Знам каква база имаше в Пазарджик и какви кадри излизаха от там. Болно ми е като гледам разрухата. Задачата ми е да обновим тази школа и да направим център, където хората да се обучат правилно. Много млад състав, много енергия, но трябва да се научат да контролират емоциите си", обясни още бившият вътрешен министър.

Още от Новини