След разгрома на изборите: Нинова няма да подава оставка, сменя цялото ръководство

Новини

„Целта ни беше да бъдем първа политическа сила. За нас това е тежка загуба. Отчитаме загубата, но гледаме напред. Повечето българи гласуваха срещу всички партии. Възприети сме като част от статуквото, това е голямата ни грешка и вина“, така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира резултатите от парламентарните избори.

„Основната ни задача беше да се разбие модела ГЕРБ. След тези избори ГЕРБ не може да управлява и Борисов повече няма да е премиер. Това е само началото. Този модел е проникнал навсякъде в държавата и той ще се съпротивлява. Нашата позиция е ясна. Ние ще сме против този модел докрай.Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ, със или без Борисов“, каза още Нинова.

„Народът ни подреди така, че без БСП съществените решения няма да могат да се вземат“, допълни тя.

По отговорността, току що цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка. Ще свикаме съвет при първа възможност и ще изберем ново. Аз няма да подавам оставка. Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство, каза Нинова.

Според нея се очертава политическа криза в страната.

„Реформата в партията беше с цел придобиване на нов морален облик, а беше представена като вътрешни борби. Повечето българи гласуваха за нещо ново, мислейки: „Всички сте еднакви, да пробваме нещо ново“, допълни тя.

Още от Новини