След Мангъров и Симидчиев влиза в политиката

Новини

След Атанас Мангъров и д-р Александър Симидчиев влиза в политиката.
С мотив, че е редно медицината да заеме по-централно място в политическия спектър пулмологът е приел да бъде част от гражданската квота на политическа партия, която ще участва на парламентарните избори, но се въздържа да спомене името ѝ.
 
„Освен от политическо боричкане има нужда от реално решение в това, което наричаме политика. Политиката е да организираме живота на хората по-добре, да можем структурирано да вървим към по-добър живот за всички нас. Затова трябва да мислим за различните специалности и затова трябва да има хора, които разбират от тези области. Имам с какво да допринеса за медицинската част“, каза той пред БНР.
 
Лекарят коментира и текущото състояние на пандемията у нас.
 
„Четири седмици поред имаме нарастване на броя на новозаразените, не много стръмно, но постепенно. Процесът започва да се възобновява наново. На този фон, мерки, които бяха на място, а сега се премахват, могат да ускорят този процес. Това е от медицинска гледна точка. Вторият момент е политическият и социалният, и икономическият. Решението винаги се взема, балансирайки всички фактори. Бих апелирал да имаме приоритет на медицинските аспекти при вземане на решение за отхлабване на мерките“, каза още д-р Симидчиев.

Още от Новини