След КС Киро Истината скочи и на спецпрокуратурата

Новини
© БГНЕС

Кирил Петков и партията му изпратиха писмо до медиите, в което изразяват несъгласие с проверката, която е стартирала спецпрокуратурата. Според бившият икономически министър, действията на държавното обвинение не били справедливи и се закани, че процедурата по закриването им трябва да продължи. В писмото си от партията на Кирил Петков подчертават, че правораздавателната система у нас имала нужда от дълбока реформа, за да се превърне в истинска опора на страведливост в страната.

„В този смисъл ясно заявяваме на българските медии и на българската общественост: НАС НЕ НИ Е СТРАХ!“, пишат още от партията на Петков.

Припомняме, че специализарана прокуратура обяви, че извършва проверка по повод гражданството на Кирил Петков.  Действията са започнали още през август, а причина за това са подаден сигнал и медийни публикации с твърдения за извършено престъпление от Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката. Към преписката е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа същите твърдения.

От документи, които са внесени в Конституционния съд стана ясно, че Петков е подписал декларация с невярно съдържание, тъй като е знаел за двойното си гражданство, но е декларирал, че няма такова. Съвсем скоро се очаква и решението на КС по казуса.

 

Още от Новини