Слави скача на Радев за президент?

Новини

Станислав Трифонов най-вероятно ще се кандидатира за президент на изборите в края на годината - поне става ясно от поста му във Фейсбук. Лидерът на ИТН се отказа от участие в предстоящите парламентарни избори, но намекна, че може да носи отговорност за действията си от "една друга институция". Според запознати с плановете на шоумена той ще се кандидатира за президент наесен и ще се изправи срещу Радев.

Трибюн коментира, че причина за желанието на Станислав Трифонов да става президент, е породена от влошените му отношения с Румен Радев. Според различни информации лидерът на ИТН и президентът са имали среща миналата седмица. Двамата не са стигнали до консенсус по отношение на министерските кресла в едно бъдещо правителство, което е породило и този конфликт. Политическата мълва гласеше, че ако се стигне до това Слави да формира кабинет, щял да предложи служебното правителство за редовно или "програмно" като ИТН получава няколко министерства. Доказателство за влошените отношения между Трифонов и Радев са и уклончивите коментари за работата на служебното правителство от страна на членовете на ИТН, които похвалиха единствено министрите на кръга "Капитал" Василев и Петков. Снощи пук в свое интервю вторият човек в партията на шоумена - Виктория Василева отказа да коментира служебното правителство, защото от ИТН не носят отговорност за него.

Индиректната заявка на Слави Трифонов за президентската надпревара е пореден удар за избирателите му, които искат от него да поеме отговорност и да състави кабинет, който и да оглави. Заявката е и удар за настоящия президент, който смяташе, че няма конкуренция за поста.

Още от Новини