Сергей Игнатов: Пандемията дава отражение върху социалния ни живот, което може да има трайни последствия

Новини

Бившият министър на образованието Сергей Игнатов коментира поведението на българите по време на пандемията. Той се съгласи, че мерките у нас са доста либерални.
Тъй като живее в Литва, където е ректор на Европейския университет по хуманитарни науки, професорът даде пример със ситуацията там. Той потвърди, че там нещата са по-затегнати. Игнатов посочи, че в Литва хората са по-дисциплинирани. Въпреки това и там е възможно да има тайни партита. Домашните събирания обаче са позволени до 5 души.

„Ние, българите, живеем в изключително свободна страна. Аз го уважавам този свободолюбив дух, дори османската империя не е успяла да ни сломи.“ каза той.
Сергей Игнатов смята, че пандемията дава отражение върху социалния ни живот, което може да има трайни последствия. Той каза, че заради застояването вкъщи, хората дори спират да си сменят дрехите - губи се социалната мотивация.

"Човекът не може да съществува извън социалните си връзки. В това отношение малките деца са по-ощетени от нас", категоричен е Игнатов.

Ректорът на Европейският университет по хуманитарни науки е привърженик на ваксините и е категоричен. "Ние сме живи благодарение на ваксините".

Още по темата