Само ден след като напусна Мая Манолова, Настимир Ананиев си намери нов идол - Кирил Петков

Новини
© БГНЕС

Настимир Ананиев обяви, че е готов да подкрепи политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Изказването му идва само ден, след като стана ясно, че напуска коалицията на Мая Манолова. Лидерът на ИБГНИ побърза да се разграничи от Настимир Ананиев и обяви, че никога не са били в коалиция. Все пак обаче партия "Волт", чийто водач е той, участваше заедно с Манолова на изборите през април и юли. За изненада дори и от втория опит Настимир Ананиев не успя да стане депутат, а журналисти няколко пъти го засичаха на комисии, вероятно като сътрудник към парламентарната група на Мая Манолова.

С все по-задълбоченото говорене за политически проект около Асен Василев, Кирил Петков, а най-вероятно и други служебни министри Настимир Ананиев обяви, че е готов да ги подкрепи и да се включи. В момента вървят различни слухове за това дали служебните министри на Радев ще правят чисто нова партия или ще ползват вече регистрирана такава.

За няма и 10 г. това ще бъде четвъртата партия на Ананиев. През 2012 г. е учредител на ПП “Движение България на гражданите”, напуска партията през 2017 г. Същата година заедно с Антони Тренчев стават лица на новото сдружение “СЕГА”. През май 2018 г. е избран за лидер на партия “Волт”.

Още от Новини