Румен Христов: Всеки път, когато БСП вземе властта, идва разруха

Новини

"Всеки път, когато БСП вземе властта, идва разруха". Това коментира лидерът на СДС Румен Христов пред Нова телевизия. СДС е в коалиция с ГЕРБ за вота на 4 април, а Христов е водач в 23 МИР в София. По думите му коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна, а идеологическа и осъзната.

"Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот", аргументира се Христов.

Според него Бойко Борисов е най-дълго управлявалият и успешен премиер. И поясни, че задача номер 1 е да спечелят изборите с голяма преднина пред БСП.

"Социалистите не са алтернатива, ГЕРБ нямат алтернатива", каза още Христов.

По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница за разлика от разединената левица.

"Дефакто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната формация според социологическите проучвания", посочи той. Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било.

"Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем похода на БСП към властта", категоричен е той и допълни:

"Обръщам се към българските избиратели да направят своя много точен избор. Защото заявките за промяна, които слушаме от страна на БСП, са заявки, които слушаме от 90-те години".

Още от Новини