Румен Радев: Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет

Новини

Антон Тодоров, zonanews.bg

"Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет, но хората имат достойнство и отново са тук", каза Румен Радев още с пристигането си на Шипка. Този човек очевидно е изпаднал в отровителски автоматизъм, защото започва с хейта още щом му поднесат микрофон. Като пружинка е - пружинка на антибългаризма, погазването на българското достонство и чест. Безчестието му се е превърнало в част от антинационалния екстаз, който го владее вече повече от четири години. Румен Радев даде воля на отровителския си нагон след малко с изказване, което изобщо не съответстваше на онова, което един държавен глава трябва да казва.

За сметка на това, Радев не успя да ни изненада, защото продължи с омразата и заяждането на дребно с правителството и Националния оперативен щаб, които според него искали да забранят на българите да се качат на Шипка:

"Отново е трети март и не пак сме тук - хиляди, пред храма на свободата. Искам да ви питам нещо - очаквали ли сте, че някога, някой ще ви забрани да се качите на Шипка? Очаквали ли сте, че някой ще посегне на правото ви да се поклоните на онези, на които дължим свободата си. Благодаря Ви, че сте тук. Шипка е костница на шепата спратанци, нашите опълченци и войните на руския император Александър Втори - нашият освободител. Истината е, че България винаги, във всяка епоха гледа всеки един от нас. "Дела трябват, а не думи", цитира думите на Левски Радев, ни в клин, ни в ръкав.

Иронично е, че това кратко и омерзително в същността си изказване показа отново истинският облик на един низък, озлобен и хипервластолюбив човечец, който не е свършил за пет пари работа за народ и отечество, откакто се е намъкнал на "Дондуков" 2. Но знае какви ги е вършил срещу нацията и страната и не може да сдържи паниката, която го владее, защото добре какво го чака, когато загуби изборите наесен.

Забележете още, че той цитира изречението "Ние пак сме тук", което беше измислено в началото на 90-те години от един знаков омразник и зложелател на България и българите - Стефан Продев. Този слоган години наред се мъдреше на първа страница на проболшевишкия вестник "Дума".

Радев не пропусна да приклекне за пореден път пред Москва, на която дължи и инсталирането си на президентското място, наричайки Александър Втори "нашият освободител". Той много държеше да покаже пълната си образователна небрежност по казуса с "освобождението на България. Добре е да прочете днешния коментар на Янко Гочев - белким просветне нещо под фуражката. Това е може би единственият в света президент, който не познава историята на собствената си държава, не държи да я научи и много иска да демонстрира незнанието си.

Преди време Румен Радев беше казал, че България в края на 1941 г. била обявила война на Съветския съюз, докато изреди и Великобритания, и САЩ. Истината е, че Царство България никога не е обявявало война на Съветите, а само на другите две споменати от него държави. Съветите ни обявяват война на 5 септември 1944 г. и няколко дни след това ни окупират, превръщайки отечеството ни в плячка за болшевишките орки.

Нека направим всичко нужно до есента на 2021 г., за да затворим тази фабрика за омраза, кич и безсрамие от българската политика.

Още от Новини