Румен Радев определи предстоящите избори като най-важната тема в момента

Новини

Президентът Румен Радев определи като най-важната тема в момента предстоящите парламентарни избори, като по думите му "залогът е огромен". От Самоков, където беше на посещение, държавният глава призова партиите да се позиционират върху необходими промени, които да сменят сегашният управленски модел.

"За съжаление, редица партии не се фокусират върху този основен проблем, а отново се хлъзгат върху примамливите обещания за заплати, пенсии и различни социални придобивки! Ще намерят ли сила да започнат най-сетне реална борба с корупцията, защото ако това не се случи, възпроизводството на този порочен управленски модел ни е гарантирано. По тези въпроси е необходимо партиите да се позиционират и да се ангажират сега. След изборите ще бъде късно!".

Радев заяви още, че не е изненадан от решението на депутатите да преодолеят неговото вето, свързано с т.нар. специален прокурор.

"Това е временно решение, явно под натиска на някаква конюнктура. И аз съм убеден, че то няма да просъществува в бъдеще, защото е в противоречие с Конституцията и с основни човешки права".

Още от Новини