Румен Радев обединява старата просъветска левица с модерния либерален и зелен екстремизъм

Новини

"Аз имам много приятели в ДБ, но ДБ е либерална формация, те имат различни решения, които предлагат. Консервативното е едно, а зеленолибералното е друго, каза пред БНТ лидерът на партия КОД Петър Москов.

"Когато аз съм бил в позиция да определям политиката и действията на ДСБ, не е бил възможен разговор, камо ли цел за формиране на каквто и да било взаимодействие с БСП, пък било то и тематично. За десния човек има линии, които не могат да се прекрачват. Аз съм същият, който съм бил преди 5 и 10 години", добави той по отношение днешните призиви на лидера на ДСБ Атанас Атанасов за общи действия с БСП.

За КОД основният противник е тази розова революция, която се вдигна от площада. Целта на президента, който обединява цялата тази история, е да съедини старата просъветска левица с модерния либерален и зелен екстремизъм. Това се нарича алтернатива, това се нарича промяна. Това е нашият противник, срещу това ние смятаме, че трябва да има десен политически съюз", комнтира Москов.

"Бихме могли да партнираме с ГЕРБ и ВМРО. Изпратихме им писмо за общи действия. това, което получихме като отговор беше за позиционирането на 1, 2 или 5 души от КОД като народни представители в различните формации. Това не е нашата цел. Никой друг не иска да се подпише под тези основания, за които аз говоря", смята той.

Още от Новини