Росица Кирова, която смени Слави с Бойко, с нов удар по Трифонов

Новини

"Действията ми са последователни, свързани с гражданската ми дейност", така обясни пред БНР Росица Кирова, председател на Сдружение "Единни за промяна", оглавяването на листата на ГЕРБ във Видин. Тя доскоро беше координатор на "Има такъв народ" в региона и уточни, че това единствената партия, в която е членувала.

Кирова подчерта, че каузата за Северозапада и за Видин е това, което я е водело във всичките години, в които е заявявала гражданската си позиция:

"Била съм два мандата общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ и съм била най-непримирим критик. Изтъквала съм грешките им и едновременно с това съм предлагала решения".

Тя беше категорична, че не се отказва от критиките си към ГЕРБ, но обясни, че е открила, че само с критики не може да се постигне нищо:

"Аз успях да събера достатъчно хора около себе си и гражданска енергия, за да променя това нещо. Да отрека, че правителството този път ни чу и лично Бойко Борисов се ангажира това да бъде изпълнено в кратки срокове. Защото е важно изграждането на пътя да се случи в рамките на един човешки живот и да попречи на обезлюдяването на региона".

Росица Кирова изтъкна, че участието ѝ в партията на Слави Трифонов е било заради убеждението ѝ, че държавата се нуждае от промяна и от личности, които да имат свободно мнение и да бъдат почтени, за да го устояват:

"Смятах, че промяната е възможна в лицето на "Има такъв народ", но явно съм се заблуждавала".

Още от Новини