Росен Желязков: Не че ГЕРБ не прави грешки, но успяваме да си ги признаем и да реагираме бързо

Новини

Фалитите в транспортния бранш не се състояха заради намесата на държавата. Малкото пътувания доведоха до спад на приходите на автобусните компании. С мярката на правителството ликвидни средства стигнаха до 600 компании и ги подпомогнахме в най-подходящ момент. Това коментира пред БНТ транспортният министър Росен Желязков.

"Пандемията трябва да намери решение тази година, защото държавата не може да замести реалната икономика", смята още министърът.

Работата на железниците до 2024 г. е гарантирана с държавна субсидия. Шест са вече новите локомотиви до момента, до края на година се очаква да са 15 по дългите направления. Предстоят поръчките за мотриси за къси и средни разстояния.

"Програмата на БДЖ ангажира и следващите правителства", обясни Желязков.

Концесията на летище "София" е в ход и трябва да приключи до юли т.г. От момента на подписване на договора с новия концесионер до ефективното му влизането в сила има срок от една година, а може и да по-рано да стане, каза още Желязков.

Пощите слизат под земята за удобство на гражданите. През 2019 г. близо 500 000 души са минали през метрото, затова във всяка станция ще има клон, обясни транспортният министър.

Той коментира и предстоящите избори:

"Ще участвам в изборите, благодаря на всички, които издигат кандидатурата ми. Кампанията е в ход вече година, всички политически сили са предпазливи. Суверенът ще каже колко гласа ще спечели ГЕРБ".

По думите му партията няма притеснението, че е виновник, а напротив има самочувствие, че доходите на гражданите са се увеличили.

"Не че ГЕРБ не прави грешки, но силата ни е, че успяваме да ги признаем и да реагираме бързо".

Още от Новини