Родилка от Бургас почина след усложнения от COVID-19

Новини

Въпреки усилията на лекарите в Бургас почина родилката, която беше поставена в изкуствена кома заради усложнение от COVID-19 инфекция. Тя се влоши по време на бременността си и се наложи лекарите да изродят бебето.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая.

Тя е била интубирана заради тежък ковид. За състоянието ѝ съобщи преди дни здравният министър Костадин Ангелов. Това е 36-годишната художничка Лора Янева, чиято смърт потресе Бургас.

"Момичето с широката усмивка, вдъхновяващ ентусиазъм и голямо сърце - слънчевата Лора Янева отлетя към слънцето. Прекрасната Lora Yaneva остави прекрасни каузи и картини след себе си. Тъгувам заедно с всички, които я обичаха. Светъл път, мило момиче! Ще ни липсваш много! Съболезнования и сили на семейството!", написа кметът на Бургас на страницата си във Фейсбук.

Лора Янева има множество самостоятелни изложби. Тя преобразява лодките до Часовника в центъра на Бургас в пъстри произведения на изкуството.

Бременната в шестия месец художничка беше приета в УМБАЛ Бургас на 19 март, а на 23-ти състоянието й се влоши и тя е интубирана и поставена в медикаментозна кома. В понеделник лекари предприемат спешно секцио и израждат бебето. Момиченцето е в добро общо състояние и е под грижите на неонатолозите от УМБАЛ Бургас.

Това е втори случай на починала след усложнения от ковид родилка в Бургас. В средата на март почина 32-годишна жена от Карнобат, бременна в 8-ия месец с близнаци. COVID-19 уби и съпруга й, а трите им деца останаха сираци. Двете момченца-близнаци все още са в бургаската болница.

Още от Новини