Разцепление при Мутрите: Манолова бясна, че Хаджигенов иска да става министър

Тепърва ще формираме парламентарна група, не е задължително Хаджигенов да е част от нея, каза Манолова

Новини

„Изразеното от Николай Хаджигенов тази сутрин по националната телевизия е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. Това каза на извънреден брифинг лидерът на формацията Мая Манолова.

„В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, БСП и ДПС в пазарлъци за правителство не влизаме“, категорична беше Манолова. Тя разказа, че Хаджигенов е бил съпредставляващ коалицията „Изправи се! Мутри вън“ заедно с нея до провеждането на парламентарните избори. А сега идвало ред да се сформира парламентарната им група, която да избере свое ръководство и свои говорители.

„Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС“, заяви Манолова.

„Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група, категорична бе тя. И напомни позицията си, че ще водят разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за общи действия след влизане в НС“.

„Категорично за нас е неприемлива каквато и да е договорка за каквито и да е постове, особено с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС“, отсече Манолова. „Предупредили сме и е ясно, че никакви разговори от „готови да се жертват, ставайки министри“, няма да бъдат толерирани“, подчерта Манолова.

Татяна Дончева отклони въпроса дали ще се разделят с Хаджигенов като го оправда, че „думите му не били добре премерени“. 

Още от Новини