Пътната обстановка остава усложнена в някои области

Новини

Температурите са в интервала от -7 С до +6 С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб вятър духа в цялата страна. Слаб дъжд вали в областите: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Габрово, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Сливен. Слаб сняг вали в цялата страна.

Пътните настилки са предимно мокри или заснежени, почистени и проходими при зимни условия.

Ограничена видимост поради мъгла до 50 м има в района на проход „Шипка“, а до 100 м в района на проход „Дюлински“ и прохода на „Републиката“. Там сняг вали цяла нощ. 15 снегопочистващи машини са почиствали пътя. Не се е стигало да спиране на товарните камиони. Проходът не е затварян.

"Нощта премина нормално. Общо 69 машини почистват пътищата във Великотърновска област. Критичният момент беше между 0:00 и 2:00 часа тази сутрин, когато имаше обилен снеговалеж и навявания", обясни пред Нова телвизия инж. Венцислав Ангелов.
 
Пътят София - Варна в област Велико Търново също е почистен и обработен. От Пътната агенция предупредиха шофьорите да тръгват подготвени на път и да се съобразяват със зимните условия.
Второ денонощие продължава да вали сняг на прохода Петрохан. Снежната покривка вече е над 50 см, предаде кореспондентът на bTV в региона.
 
Много силен вятър и минусови температури, студ и мъгла, заради която видимостта е ограничена - това е ситуацията, ако в момента преминавате през прохода.
Пътят е почистен, машините и в момента са на терен, като те работят от 4:00 ч. сутринта.
 
На територията на областите Шумен и Разград, зимната обстановка е нормална, няма затворени пътища и въведени ограничения. Движението се осъществява при зимни условия.
В Разградско предупреждават, че има места с ограничена видимост.
 
Над 40 машини поддържат пътната мрежа в Североизтока, повече сняг има на територията на област Търговище в района на общините Омуртаг и Антоново.

Още от Новини