Пръв приятел на Прокопиев - трети в листата на ГЕРБ в Пловдив

Новини

Един от най-близките приятели на Иво Прокопиев и негов доверен човек - Радомир Чолаков е на 3-то място в листата на ГЕРБ в Пловдив. Чолаков е изпълнителен директор на предприятието "Каолин", по професия е юрист, а освен това е и бивш епархийски съветник в града. Участва в създаването на студентското телевизионно предаване "Ку-Ку", работи в БНТ като юрисконсулт и изпълнителен директор, както и като шеф на правния отдел на ВАЦ. От близо 6 години обаче е в минния бизнес, като управител на "Каолин". Има и неуспешни опити да стане член на Съвета за електронни медии, както и директор на БНТ.

Очаквано водач на листата в Пловдив е премиерът Бойко Борисов, след като лидерът на ГЕРБ, събра 324 номинации. След него е бившият кмет на града и настоящ лидер на местната структура на партията Иван Тотев, който събра 308 гласа. В листата попадат още досегашните депутати от Пловдив Вежди Рашидов, Спас Гърневски и Димитър Лазаров. Избираемо място е отредено за коалиционния партньор СДС, като фаворит за него е бившият председател на съюза Пламен Юруков, по информация на "Марица".

Сред първите 10 са още председателят на Общинския съвет Александър Държиков, както и началникът на Дирекция за "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева.

Председателят на Парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова не е сред първите десет в листата. За Менда Стоянова, която от първия ден на управлението на ГЕРБ е в Парламента, се говори от доста време, че сама е пожелала да се оттегли.

Още по темата