Проф. Генчо Начев: Четвърти пик на COVID-19 няма да има

Новини
© БНР

„Мисля, че четвърти пик на заразата няма да има, стига ваксинацията да върви по план. Това зависи от ваксините, които ще влязат в България, но мисля, че този въпрос вече е уреден“. Това заяви пред NOVA професор Генчо Начев, директор на болница „Света Екатерина“.

Според него всичко зависи от това и колко са преболедувалите освен ваксинираните. Въпреки това дори и да има нова вълна, тя ще бъде много лека според него. Той се надява ваксинацията у нас да обхване над 60% от населението.

Проф. Начев сподели, че се чувства добре шест месеца след заразяването си с COVID-19.

„Възстановяването от вируса отнема от три до шест месеца. То е индивидуален процес. Всичко зависи от това колко искаш да се възстановиш и дали спазваш всички предписания на лекарите“, посочи той.

Генчо Начев разкри още, че не се е ваксинирал, тъй като е прекарал вируса и има голям процент антитела. Следи ги ежедневно и ако паднат под определена граница, тогава ще се ваксинира.

Според него няма да има покачване на случаите заради изборите. Той вече е упражнил правото си на глас и разказва, че всичко е протекло при спазване на всички необходими мерки.

 

Още от Новини