Проф. Ангелов: Намираме се в най-върховата част на третия пик

Новини
© БГНЕС

„За последните 2-3 седмици имаме покачване на случаите. В последните няколко дни се намираме в най-върховата част на третата вълна. Вървим към най-високата част на платото. Има натиск върху лечебните заведения, като най-осезаем е в София град, Бургас, Шумен и Варна“. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на традиционния брифинг на НОЩ.

„Най-големият натиск е този върху психиката на хората. Гражданите да бъдат спокойни, системата на здравеопазването е готова, нямаме притеснения. Благодаря на всички лекари на първа линия, на медиците, които се ваксинираха и на спешните лекари. Нещата в рамките на няколко седмици ще се оправят“, добави Ангелов.

„Единствената надежда, която имаме е с увеличения брой ваксинирани. Средно на ден през последната седмица се ваксинират по 15 хиляди души. Ние сме единствената държава в Европа, където хората имат достъп до ваксина, но се отказват от нея, защото не е тази ваксина, която искат да си поставят. Очакваме до края на април да получим достатъчно количество ваксини и да дадем възможност на хората да направят информиран избор за ваксина“, каза още министърът.

Още от Новини