Професор Ангелов: Държим пандемията на каишка

Новини

Здравният министър професор Костадин Ангелов изложи последните данни за COVID-19 на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Според него засега ситуацията остава спокойна. По думите му това дава възможност да се пристъпи към разхлабване на мерките по начин, по който "да не бъде изпусната ситуацията".

По време на брифинга на НОЩ отново беше коментирана предпазливостта и недоверието на българите към ваксините. Ангелов отправи критика към онези специалисти, които говорят неща в разрез с медицината.

"Ако ние продължаваме да отстъпваме на медицинското, на клетвата, която сме положи, то не ни чакат добри дни", заяви той.

"Опитваме се да държим пандемията на каишка, като отпускаме мерките на 14-дни. През това време ние анализираме всички числа. Не можем да бъдем затворени изцяло още месеци наред, хората имат освен физическо и психическо здраве. Ние трябва да намерим този крехък баланс. Знаем, че вървим по тънък лед", заяви министърът и увери, че има увеличение на числата, но няма натиск върху лечебните заведения.

Още от Новини