Протест срещу кмет на Христо Иванов в София, искат оставката й

Росина Станиславова спряла програмата "Топъл обяд" за над 200 души

Новини

Жители на община "Красно село" в София протестираха срещу управлението на скандалната кметица Росина Станиславова и поискаха оставката й. Станиславова е избрана с листата на "Демократична България".

"Причината е заради скандалите, в които е намесено името на нашия район. Като започнем от едно скандално асфалтиране, после скандална репресивна проверка на човек от квартала, който пуска сигнали срещу кметството, заради върнатите средства за ремонти на улици и тротоари, а това е скандално, защото тук положението с тях е отчайващо", каза един от организаторите Цанко Донков, пред БНР.

"Защо тези средства в размер на над 400 хиляди лева са вкарани в една-единствена обществена поръчка", попита още Донков.

Той каза още, че са подавали редица сигнали до администрацията на кметството, но комуникация с тях лиспва. Отговор няма, коментира протестиращият.

"Протестът е изцяло граждански, а не политически", подчерта Донков.

Недоволните от управлението на Росина Станиславова се събраха пред районната община. Те я упрекват в занемаряване на кварталите, липса на комуникация и неумение да се усвояват средства за инфраструктурата на района. Силно недоволство породи и спирането на програмата за топъл обяд в района. Повече от 200 души в нужда остават без помощ, тъй като Агенцията за социално подпомагане спря проекта, след като се оказа, че хората в нужда получавали изцяло вегетариански продукти.

Кметът Росина Станиславова нашумя, след като бе попитана в Столичния общински съвет къде са отишли парите по европейска програма за осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора, а тя се обиди. От "Демократична България" се разграничиха с половин уста от нея. По случая се води проверка.

"Тези още не са дошли реално на власт и почнаха, какво ли ще бъде, ако докопат кокала", чудеше се протестиращ в градинката пред община "Красно село".

Още от Новини