Протестираха пред Министерски съвет заради загиналото от токов удар момче

Новини
© БГНЕС

Семейството на загиналото от токов удар 16-годишно момче и техни близки се събраха на протест пред Министерския съвет и Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, както и те да понесат своите наказания. Младежът почина след токов удар от необезопасена шахта с кабели на оживен столичен булевард, захранващи преместваеми търговски обекти. След случая главният архитект на район "Триадица" Иван Шишков подаде оставка.

"Аз съм бащата на Людмил. Искам да помоля всички сънародници, всеки има деца, не трябва да оставят нещата, след като гледат моя случай, не го пожелавам на никой. Това няма да се забрави. Ако не обръщат внимание и не се намерят по най-скоро да дават виновниците и да влизат в затвора, доживотен затвор. Аз няма да спра, ако трябва ще спя пред Парламента с моето семейство, с другите хора на палатки", каза опечаленият родител

Майката на починалото момче поиска справедливост от държавата, за да се предотврати нов трагичен случай:

"Има заплахи за хората, за да не идват. Всеки има деца! Това е пешеходна пътека. Невинна смърт! Ами, утре - вдругиден ще стане с друго дете или с друг човек. Искам справедливост за Людмил“.

Пред БНР протестиращи споделиха, че са получили предупреждения от полицаи да не блокират улици по време на протеста. Протестиращи от "Системата ни убива" също се присъединиха към мирното шествие на роднините на загиналото от ток момче и блокираха бул. "Дондуков" в София. Движението беше освободено преди 18 часа.

Още по темата