Проверки по случая с кмета на "Красно село", "Демократична България" свали доверието си от нея

Новини

Скандалът с кмета на столичния район "Красно село" се разраства. Росина Станиславова е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма. Това се казва в позиция на "Демократична България". Това е и причината от партията да свалят доверието си от районния кмет:

"Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства - 7010 лева. След като тя не направи това, "Демократична България" дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища", казаха още от ДБ.

По-рано самата Станиславова призна, че е получила възнаграждение от над 7000 лева, но по думите й категорично няма присвояване на средства.

 

Същевременно по случая е изпратен одит от кмета Йорданка Фандъкова. Управляващият орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" също започна проверка по случая. Ръководителят на ОП "РЧР" сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), които да се произнесат по компетентност дали има нарушения при управлението на проекта.

Още по темата