Приятелката на убиеца на Милен Цветков: Кристиан не е употребявал наркотици

Новини

Днес в Софийски градски съд в 14-та зала тръгна делото срещу Кристиан Николов, който блъсна с колата си и уби журналиста Милен Цветков.
Цветков загина навръх Великден миналата година, след като колата му, спряна на червен светофар, беше ударена от джипа на Николов със скорост от близо 100 километра в час. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж е бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества.
 
На настоящото първо заседание разпита ключови свидетели. Сред тях е приятелката на Кристиан Николов - Симона Цанкова, която бе видимо разстроена. Пред съда тя разказа подробно за последното денонощие преди тежкия инцидент. Тя заяви, че Николов е отговорен човек и се познават от много години, като последните три живеят заедно. Момичето твърди, че Кристиан не е употребил наркотични вещества, дори не е пушил обикновени цигари. Цанкова отказа коментар пред медиите.
 
Симона разказва всичко от началото - имала е рожден ден. Решила е да го празнува на 18-ти април като отидат на барбекю на Витоша. Отивайки на Витоша, са върнати от цивилни полицаи, тъй като страната ни по това време е в режим на извънредно положение.
Били са компания от приятели. След като полицаите им съставят актове, те се прибират в дома на Кристиан на ул. "Любен Каравелов". Там решават да отпразнуват рождения ден. Имало е бутилки водка, джин и шотове.
 
Самата Симона Цанкова се е чувствала доста разстроена, заради написаните актове и се е оттеглила на третия етаж на къщата. През цялото време Николов е ходил между нейната стая и празнуващите. Една част от гостите са си тръгнали след полунощ. Цигари са се пушили само навън, защото не е било разрешено да се пуши вътре. Симона си спомня, че е имало запалено наргиле.
 
След като си тръгват гостите в къщата, остават само двама приятели да пренощуват. Кристиан е казал на приятелката си, че е видял един шот, изпил го е и след това го е заболяла главата. На сутринта е чувствал дискомфорт. Той е започнал да изпълнява традиционния си ритуал преди лягане – да пие успокояващ чай, тъй като лесно се разстройва, когато е в сесия. Слага си и паста, която е с цел успокояване.
 
На сутринта след като стават, чистят къщата. Малко по-късно решават да отидат в дома на Георги, който е бил с тях и по време на катастрофата. Така взимат колата на майка му, мощен джип, отиват в дома на Георги и той ги черпи със супа. След това тримата решават да се разходят. Тогава се случва и фаталният инцидент.
 
Симона е категорична, че Кристиан е оказвал първа помощ на блъснатия журналист. Тя твърди, че не е видяла удара, защото през цялото време е чела описание на колонка, която да свърже със звуковата уредба на автомобила, за да могат да слушам музика. Чува удара и усеща завъртането на техния автомобил.
 
На въпрос дали са употребявали наркотици или е пушено по време на купона Симона казва, че Кристиан не е пушил дори обикновени цигари, докато тя е. Спомня си, че само на едно новогодишно парти някой е запалил цигара марихуана, тя си е дръпнала веднъж, но ѝ е станало лошо. Кристиан също е опитал, но след това никога не са употребявали каквито и да било вещества.

Още от Новини