Премиерът: Дойдат ли БСП на власт - фондовете заминават (видео)

Новини

"Дойдат ли БСП и ДПС на власт фондовете и програмите заминават", това заяви премиерът Бойко Борисов по време на обиколката си в манастири в област Перник. Посещението традиционно беше предавано във Фейсбук профила му.

Той посети манастири, които са получили европейско финансиране и подкрепа от държавата за възстановяването си.
 
В Пещерския манастир, в община Земен, Борисов изтъкна, че правителството прави много за църквите и джамиите.
 
"Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 на сто от българите не знаят за тези манастири и джамии", каза премиерът.
 
"През годините сме доказали, че подкрепяме всички вероизповедания у нас. Вследствие на това много храмове бяха обновени, точно както Пещерския манастир "Св. Никола Летни". Има изградена и еко пътека от с. Пещера до манастира, която е дълга 2 км. Тя е със средствата по проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Нашите политически опоненти не могат да се похвалят с такива неща, защото при тях европрограмите спира", добави той в социалната мрежа.
Преди това Борисов посети Жаблянския манастир и написа:
 
"200 000 отпуснахме за ремонт на Жаблянския манастир ''Свети Йоан Предтеча". Светата обител е в Конявската планина, близо до град Земен, и до нея се стига много трудно с автомобил. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира".

Още от Новини