Превърнахте БСП в нещо тъжно и малко

Новини

Калина Андролова, Фейсбук

Както казва Агата Кристи, а тя разбира от тази материя, "безупречната репутация е първото, което е необходимо на мошеника". Интелектуалният и политически 'елит" на БСП в лицето на Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Христо Проданов, някои от тях водачи на листи, са пуснали сигнал до Комисията за защита от дискриминация заради това, че съм написала статус, че "само хората с Алцхаймер ще гласуват за БСП".

Тази партия по времето на Нинова всеки ден постига невероятни стратегически дълбочини на политическата неконструктивна активност! Толкова несъстоятелни движения, произвеждащи отблъскване на избиратели, БСП никога не е правила. Опитите на партийния елит на БСП за силов контрол в публичното пространство през сплашване и наказване са нелепи и смешни, и няма да донесат покорство. Не може сериозна и уж силна партия да атакува шеги, написани във фейсбук! Затова на вътрешните им партийни сбирки вече си говорят не как ще победят на предстоящите избори, а как ще бъдат незаобиколим фактор в следващия парламент. Умственодефицитните действия на БСП под ръководството на Нинова превръщат партията в губеща политическа сила.

Политиката е сложна и неустойчива игра, в която дискурсът може да произвежда власт, но може и да я подкопава, ограничава. Когато не си добър тактик, можеш през активното си участие да се самоизключиш от значение. Сигналът на Проданов, Свиленски и Зафиров до Комисията за защита от дискриминация е силово отношение, маскирано като "обществена грижа".

Нарастването на интензитета на подобни практики у БСП е тревожна линия. Издребняването, дефицитът на смисленост, многопосочната обърканост какво да прави БСП, за да успява, как да изглежда, какво да изразява в публичното пространство произвежда някакъв все по-вицов образ на партията. Спрете всичката тази несъстоятелност, хора! Превърнахте БСП в нещо тъжно и малко.

Помним и други председатели на БСП, тази партия никога не е падала толкова ниско, никога не е била в такава степен зависима от личностната характеропатия на ръководителя си. БСП е жертва на дифузна посредственост! Политиката на вдребняването със сигурност не може да изведе партията на нормална височина.

Още от Новини