Почти 90% от обработените протоколи в 23 РИК са с грешки

Новини

Почти 90% от обработените към момента 140 протокола в 23-а Районна избирателна комисия в София са с грешки, които трябва да бъдат поправени. Това ще удължи процеса на приемане на протоколите, който вече продължава над 11 часа.
 
"Не се движат много бързо нещата. Има доста сборни грешки, особено при преференциите, и в почти всеки протокол. Тези грешки трябва да се отстранят и след отстраняването им повторно да се въведат данните. Не става въпрос за преправяне, поправяне или каквото и да е на протоколите", сподели по- рано през нощта секретарт на РИК Полина Витанова.
 
Членовете на мобилните секции прекараха повече от час пред "Арена Армеец" преди да предадат протоколите от секциите.  Изабела Александрова - председател на 86 а СИК в "Лозенец", обясни: 
"Най-големият проблем беше, когато дойдохме до "Арена армеец", за да си предадем бюлетините. Един час ни държат отвън, на студа, бусът- неотопляем. Гладни, уморени, и те не ни пускат, не знаем защо. Не били подготвени".
 
Обстановката пред зала "Арена Армеец" е спокойна, след като по-рано полицейски кордон попречи на Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън" да влезе в залата. Манолова твърдеше, че има подправени протоколи и настояваше да присъства на обработването им. Секретарят на 23 РИК Полина Витанова каза, че това е обида за членовете на комисията.

Още от Новини