Посолството на Русия за шпионския скандал: Неуморни са опитите да се вбие клин в руско-българския диалог

Да се изчака краят на съдебното дело, призовават от мисията

Новини

Посолството на Русия в България настоява за прекратяване на спекулациите относно причастността му към делото за шпионаж, докато се чака решението на съда. Това се посочва в изявление на руската дипломатическа мисия, публикувано и във Фейсбук.

"В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни „неуморните“ опити да се вбие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира страната ни. Както следва от изявлението в хода на днешната пресконференция на Прокуратурата на Република България, разследването по отношение на задържаните на 18 март лица, обвиняеми в шпионаж в полза на чужда държава, още не е завършено. Разчитаме, че до решението на съда по това дело спекулациите относно предполагаемо участие на Русия в разузнавателни дейности срещу интересите на България ще бъдат прекратени", се казва в изявлението на руското посолство у нас.

То изразява увереност, че "съдебното дело ще се проведе на деполитизирана, безпристрастна и обективна основа в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство".

Шестима души са обвинени в шпионство в полза на Русия, съобщиха от прокуратурата. На брифинг бяха представени част от доказателствата, сред които аудио и видеозаписи.

Още от Новини