Полицаи купонясват в уж затворено заведение, започна спешна проверка

Новини

Директорът на МВР в Благоевград Дойчин Дойчинов разпореди незабавна проверка във връзка с получени данни за нарушаване от полицаи на противоепидемичните мерки и заповедта на министъра на здравеопазването, съобщават от полицията в Благоевград. По първоначални данни от кадри, разпространени в социалните мрежи, става видно, че е организирано и се е състояло събиране в нарушение на противоепидемичните мерки, на което са присъствали и служители на ОДМВР – Благоевград, посочиха от полицията. За случая е уведомен директорът на Регионалната здравна инспекция. От ОДМВР – Благоевград, допълват, че информация за констатациите и резултатите от проверката ще бъде предоставена след приключването й.

6 служители на МВР в Сандански са участвали във веселба в заведение в местността Попина лъка над Сандански, което отворило врати въпреки изричната забрана. Сред празнуващите е полицаят А. С. от управлението на МВР в Петрич, който се издънил, след като публикувал на живо във фейсбук купона.

Поводът за партито е раждането на дете на горски служител от село Лиляново, който помолил собственик на заведение в Попина лъка да го отвори, за да полее щастливото събитие. Разчитайки на дискретността на празнуващите, собственикът на заведението ги приютил. Според запознати в купона участвали 6-тима полицаи, но категорично са установени 4 -има засега от предоставените материали.

Предстоят проверки на РЗИ и съответни санкции за това, че заведението е работило въпреки забраната, а полицаите участвали в купона ще се обект на дисциплинарната проверка, назначена от директора на ОД на МВР Благоевград.

Още от Новини