Политологът Любомир Стефанов: Голямата изненада няма да е партията на Слави Трифонов, а резултатът на коалицията между ВОЛЯ и НФСБ.

Новини

Изборната активност ще повлияе на броя на партиите, които ще влязат в Народното събрание, както и колко от тях ще са част от голямото коалиционно споразумение, каза политологът Любомир Стефанов. Неговите очаквания са за интересна предизборна кампания, която ще повлияе на вота.  

"Един от претендентите за топ 4 в парламента е партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ". Тя се отличава с това, че няма ясна програма и политика. Константни са само посланията, че няма да работят с редица партии", заяви политическият експерт.  

Предстои коалицията на Валери Симеонов и Веселин Марешки да се тества на терен. "ВОЛЯ-НФСБ" има потенциал и скрит вот, подобен на този на "Атака" преди години. Платформите на двете партии са исканията на всеки български гражданин - безплатно здравеопазване и лекарства за деца и възрастни, както и ръст на минималните заплати, но те са чист популизъм. Да не забравяме, че Симеонов има телевизия, а Марешки уникално регионално присъствие, коментира още Стефанов. 

Голямата изненада няма да е партията на Слави Трифонов, а резултатът на коалицията "ВОЛЯ-НФСБ", категоричен беше политологът.  

"Със сигурност имаше неприятно изненадани от решението на ВМРО да се явят самостоятелно на изборите. Това обаче беше логичен ход от страна на патриотите - те тестваха самостоятелното си явяване на последните европейски и местни избори. Това са първите парламентарни избори, които Цветан Цветанов няма да организира за ГЕРБ, но всичко друго ще е нормално. ГЕРБ участват в избори от над 10 години, а умората се усеща. Предстои да видим заявката им за млади и свежи лица в листите", завърши политологът.

Още по темата