Повдигат обвинения на Бойко Борисов до часове?

Новини

Войната между прокуратурата и „политическата мафия“ у нас, която в последните дни върви с пълна сила и взаимни обвинения, най-вече през медиите, е на път да ескалира в следващите часове. По информация на Буревестник се очаква до часове Софийска градска прокуратура да повдигне обвинения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за търговия с влияние. Иван Гешев вече обяви, че прокуратурата на Република България ще започне проверки на сигнали срещу Бойко Борисов и Мария Габриел, както и срещу двама от прокурорите, подписали искането за освобождаването му. Наши източници коментираха, че прокуратурата има достатъчно доказателства и е въпрос на часове да бъдат повдигнати обвинения срещу Борисов. А може би и срещу някои от най-приближените му, за да може ударът да има ефект.

Пак според нашите източници, не е изключено до края на деня или до края на седмицата с обвинения да се сдобие и депутатът от ДПС Делян Пеевски. Срещу него също имало доста сигнали и сега от прокуратурата явно са се разбързали.

Явно и Иван Гешев бърза, за да може да нанесе първи удар по новите си врагове, които го подкрепяха до 5 май тази година. Защото Борисов и Пеевски нанесоха своя удар по Главния прокурор именно на тази дата, явно достигнали до разбирателство за едновеременните си действия на 05.05.2023. Гешев, който беше в Съединените щати по това време, за да търси и да получи подкрепа от америкаснкото правителство да повдигне обвинения на Борисов и Пеевски, се завърна набързо и започна да вади информация и компромати, които явно са отлежавали „на трупчета“. За всеки случай …

Монтаж или не, тази снимка казва доста ...

Новите врагове на Гешев, които сами си го избраха преди няколко години, също не стоят безучастни – други четирима членове на Прокурорската колегия на ВСС са входирали предложение за освобождаване от длъжност на Иван Гешев. Според тях Главният прокурор накърнявал престижа на съдебната власт и демонстрирал поведение, което е в противоречие с въведените стандарти в Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Гешев обаче имал и друг коз, който силно плаши Борисов и Пеевски – очаква се у нас в края на седмицата от изгнание да се завърне прочут хазартен бос, който вече не се издирва от Интерпол и ще се превърне в свидетел на българската прокуратура. Сещате се срещу кого ще свидетелства …

След като Борисов и Пеевски предадоха Иван Гешев, за да оцелеят, сега е ред на Главния прокурор да отвърне на удара. Той вече прилича на притиснато в ъгъла животно, което няма накъде да бяга, а може само да се бие за своето оцеляване. Особено след нескопосания „атентат“ срещу него, поверен на бивши мутри от 90-те години. Така че може би този път месото ще се реже до кокал. В търсене на по-удобна килия.

Още от Новини