Патриарх Неофит е в болница

Новини

Патриарх Неофит не беше на първото заседание на 45-то Народно събрание, а председателстващата Мика Зайкова обяви: „За съжаление, патриархът е болен и няма да присъства днес.“ От Светия Синод излязоха с официално съобщение за състоянието на главата на БПЦ.

„Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница“, съобщиха от Св. Синод.

„При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!“, отчитат от Светия Синод.

Оттам призоваха „верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия“.

„В очакване на празника на празниците – Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ“, добавят още от Св. Синод.

Още от Новини