Павел Вълнев: Ако Слави ме беше поканил, щях да приема

Новини

"България не е нормална държава, защото никакви закони не функционират. Трябва да се върне върховенството на закона, в момента няма работещи институции. Хората искат нормалност и някой трябва да се захване с това". Това каза пред БНР бизнесменът Павел Вълнев, зам.-председател на "Републиканци за България". По думите му страната днес е по-зле от преди 20 години, когато той е емигрирал в Америка:

"Тогава имаше живот, сега обикаляме страната и виждам как на много места всичко е обезлюдено и разрушено. ... Има един месия, който решава къде какви пари да се раздават. Като обикалях в страната, видях, че никой не е получил нищо. Къде отиват тези пари? Някой трябва да търси наказателна отговорност на управляващите в момента".

Бизнесменът определи председателя на "Републиканци за България" Цветан Цветанов като професионалист и подчерта, че навсякъде, където е работил е оставил резултати.

"Не мисля, че могат да се сравняват Цветанов и Бойко Борисов. Първото, което ги различава е евро-атлантическата им ориентираност. Второто е, че Цветанов е принципен човек".

Партията "Републиканци за България" не е лидерска, а проект, в който влизат българи от цял свят, подчерта бизнесменът и уточни, че не очаква материални облаги от вложените от него 1 млн. лева в тази партия. Той беше категоричен, че може да си докаже доходите. Освен, че ще финансира кампанията на бившия втори в ГЕРБ, Вълнев не смятал да се завръща за постоянно в България.

БСП, ГЕРБ и ДПС стоят зад червена линия, която няма да бъде премината за евентуални коалиционни партньори, акцентира Павел Вълнев. Той подчерта, че познава Слави Трифонов отдавна и предположи, че ако е бил получил покана от него, за да влезе в "Има такъв народ", би отишъл, но Цветанов е успял да го привлече в своя проект.

Още от Новини